A Központi Statisztikai Hivatal Társadalomstatisztikai elnökhelyettese értesítette Orosháza Város Önkormányzatának jegyzőjét, hogy a település bekerült a 2016. évi mikrocenzus mintájába.

A mikrocenzus egy mintavételes népesség-összeírás, amely két teljes körű adatfelvétel között követi nyomon a társadalmi folyamatokat. Mikrocenzusra
2016. október 1. – november 8. között kerül sor.

Az összeírást az ország 2148 településén mintegy 440 ezer címen végzik el, ez a magyar háztartások 10%-át jelenti. A mikrocenzust törvény rendeli el, a kiválasztott lakásokban lakók részvétele kötelező.

A mikrocenzus alapkérdőívei a lakás és a személyi kérdőív, melyekhez kapcsolódnak kiegészítő felvételek, úgymint a társadalom rétegződése, az egyes foglalkozások presztízse, véleményünk saját jóllétünkről, az egészségi problémából fakadó akadályozottság, illetve a nemzetközi vándorlás.

A mikrocenzus adatfelvétele két szakaszban történik, az időszak elején interneten keresztül lehet válaszolni a kérdőívekre, amennyiben az önkitöltés lehetőségével nem élnek, számlálóbiztosok végzik az összeírást a háztartásokban.

Internetes önkitöltés: 2016. október 1–9.

Összeírási időszak:
2016. október 10. – november 8.

A mikrocenzus első eredményeit a KSH 2017 májusában teszi közzé.

További, részletes információk találhatók a mikrocenzussal kapcsolatban a KSH Weboldalán, a www.ksh.hu/mikrocenzus2016 cím alatt.

Lap olvasása Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support
Scroll to Top
Orosháza Önkormányzatának honlapja