A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében, mintegy 250 millió forint pályázati forrásból valósult meg Orosházán a Lehel és a Könd utcai óvodák energetikai korszerűsítése, utóbbi intézményben egy bölcsődei csoportszobát is kialakítottak. A márciusi szülői értekezlet előtt Dávid Zoltán polgármester látogatta meg az új bölcsődét, mely a névadó ünnepségen a Bóbita nevet kapta.

A pályázati forrásból és önkormányzati önerőből megvalósuló beruházások során a cél az épületek energetikai korszerűsítése volt (födémszigetelés, nyílászárók cseréje, a fűtésrendszer és az elektromos hálózat korszerűsítése) a gazdaságosabb és komfortosabb működtetés érdekében.

A Könd utcai óvodánál egy 24 férőhelyes bölcsőde kialakítására is sor került, mely az Egységes Szociális Központ (ESZK) új tagintézményeként, Kovács Adina vezetésével februárban megnyitotta kapuit.
– Már 11 gyermek jár a modern, a szakmai előírások szerinti fejlesztő eszközökkel, játékokkal felszerelt kényelmes és barátságos bölcsibe. További 13 hely még szabad a 18 hónapos életkort betöltött kisgyermekek számára – tudtuk meg Bogárné Kiss Ildikótól, az ESZK vezetőjétől. Hozzátette, áprilisban nyílt nappal egybekötött beiratkozást terveznek, hogy minél több érdeklődő megismerje és igénybe vehesse a Bóbita Bölcsőde szolgáltatásait.

– Az egyik legfontosabb feladatunk az orosházi családok támogatása. Örülök, hogy a Bóbita Bölcsőde végre elkészült és megnyithatta a kapuit, így most már a Zöldfa utca Kisharang Bölcsődével együtt 100 bölcsődei férőhelyünk van. A kicsik itt igazán jó és hozzáértő kezekben vannak, ez a tudat pedig segítheti az édesanyákat, akik most lépnek vissza a munka világába – összegezte a városvezető a Bóbitában tartott találkozón.

Lap olvasása Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support
Scroll to Top
Orosháza Önkormányzatának honlapja