logo

A Magyar PB-Gázipari Egyesület felhívja a palackos PB-gázt használó fogyasztók figyelmét arra, hogy elsősorban Békés megyében, de feltételezhetően az ország több területén is záró fólia nélküli, illegálisan töltött palackok kerültek nagy mennyiségben forgalomba.

A záró fólián szereplő PB-gázforgalmazónak ugyanis garantálnia kell a palackban lévő gáz korrekt mennyiségét, szabványnak megfelelő minőségét és a palack biztonságos felhasználhatóságát. A záró fólia nélküli palackoknál a töltést végző ismeretlen és ez a garancia nem áll fenn.
Az illegálisan töltött, záró fólia nélküli palackok veszélyt jelentenek a fogyasztókra és környezetükre! A Békés Megyében illegálisan töltött palackok között túltöltötteket is találtak, amelyek közül már a tavaszi meleg hatására egy felhasadt, szerencsére személyi sérülést nem okozva.

A Magyar PB-Gázipari Egyesület tagvállalatai
(FLAGA Hungária Kft., MOL NyRT. ,PRÍMAENERGIA ZRT.)

felhívják a fogyasztók figyelmét arra, hogy palackos PB-gáz vásárlása esetén minden esetben nézzék meg, van-e ép záró fólia a palack szelepén, és ne vegyék meg azt a palackot, amelyen nincs!

palackos-pb-gaz

Aki olyan palackot vásárolt, amelyen nem volt záró fólia, azt ne használja, hanem keresse meg az eladó helyet és a tele palackjának biztonságosságát a számla, vagy nyugta ellenében a tagvállalatok díjmentesen ellenőrzik és ha szükséges, akkor kicserélik.

Forrás: Beol

Lap olvasása Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support
Scroll to Top
Orosháza Önkormányzatának honlapja