Kedves Orosháziak!

Örömömre szolgál, hogy a város, a Polgármesteri Hivatal, az Önök szolgálatára szerződhettem.

Orosháza város közigazgatási tevékenységét két pólus jellemzi: az önkormányzati igazgatásból és az államigazgatási hatósági jogkörök gyakorlásából eredő feladatok ellátása. A helyi közügyek intézése során a közigazgatás helyi szabályozásának minősége, mint irányadó szemlélet megőrzésére továbbra is kiemelt figyelmet szükséges fordítani, úgy, hogy a megvalósítás – amelyben a Jegyzőnek hangsúlyos szerepet tulajdonítok – a szakmailag megalapozott célokkal egyezzen.

Orosháza város közigazgatása fejlődési ívére vonatkozó prioritások abban emelhetők ki, hogy a hatósági segítés, a hatósági eljárások jogszabály által megengedő egyszerűsítése, a túlszabályozottság csökkentésére irányuló dereguláció, a szolgáltató közigazgatást meghatározó kommunikáció folytatása és az ügyfél, valamint a helyi közigazgatás közötti bizalmi viszony kialakítása teremtse meg a hatékony közszolgálatiság elvárásait.

Bízom abban, hogy a meghatározott – az előzőekben is vázolt – feladatok találkoznak azzal az elkötelezett, a szolgáltató szemlélettel minden tekintetben azonosuló Polgármesteri Hivatali gondolkodással és cselekvéssel, amely az ügyfeleink elégedettségét tükröző munkánk értékelésének magas fokú kifejezése.

Dr. Burai Mihály
jegyző

Lap olvasása Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support
Scroll to Top
Orosháza Önkormányzatának honlapja