Folyamatosan és jó ütemben halad a város csapadék- és belvízvédelmi fejlesztését célzó beruházás – a Könd utcában várhatóan a hét végére a bekötésekkel is elkészül a kivitelező, így a munkagépek egyelőre levonulnak.

Február közepére végezhet a csatornaberuházásért felelős kivitelező a Könd utca Kossuth és Táncsics utcák közötti szakaszán a munkálatokkal, ám a forgalom egyirányú marad, és a sebességet továbbra is korlátozzák. Ideiglenes lesz ugyanis a helyreállítás a Könd utcán, ezért néhány hétig továbbra is körültekintőbben és lassabban szükséges közlekedni ezen az útszakaszon. Az autósokat kőfelverődésre figyelmeztető tábla is óvatosságra inti. Májusban kezdődnek el a végleges helyreállítási munkálatok.

A Dózsa utcán is folytatja a munkát a kivitelező. Tószegi Tamástól, az A-Mezőgép Kft műszaki igazgatójától megtudtuk, várhatóan március végéig dolgoznak ezen az útszakaszon. A későbbiekben várhatóak majd még útlezárások, amikor a keresztező utcákat vágják át (pl. Kelet, Zöldfa, Zombai utcák).

Az Eötvös utcában napokon belül végeznek, de addig is a Csabai és Bethlen utcák kereszteződésében lezárásra és forgalomkorlátozásra készülhetnek a közlekedők. A Könd utca, Huba utca és piac közötti szakaszán március elején kezdődnek még újabb csatornaépítési munkák, melyek ugyancsak forgalom korlátozással járnak majd.

 

A helyreállításról

A végleges helyreállítási munkák várhatóan csak tavasszal kezdődnek meg az érintett szakaszokon, addig tehát fokozott óvatossággal szükséges közlekedni. A műszaki leírás alapján a felbontott burkolatot a Könd utca, Táncsics és Kossuth utcák közötti szakaszán, a munkaárok szélességben (kb. 1,5 – 1,7 m) kell helyreállítani. A helyreállítás átlapolással lesz megoldva. Az Eszperantó utcában adott szakaszon a helyreállítást a burkolat teljes szélességében kell megvalósítani, az utca keskeny volta miatt.

Mint ismert, tavaly októberben indult el a csapadék- és belvízvédelmi fejlesztést célzó beruházás Orosházán. A mintegy 400 millió forintos pályázati forrásból megvalósuló beruházással Orosháza Város Önkormányzata a belterületre hullott csapadékvizek rendezett és kártétel nélküli elvezetését oldja meg. A munkálatok várhatóan idén ősszel zárulnak.

Lap olvasása Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support
Scroll to Top
Orosháza Önkormányzatának honlapja