Orosháza Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 28/2013.(II. 1) K.t.számú határozatában kijelölte bontásra Orosháza Gyopárosi út 3. szám alatti 7505/7 hrsz-ú ingatlanon lévő 3 db raktárépület bontását. A Békés Megyei Kormányhivatal Szarvasi Járási Hivatal Járási Építésügyi Hivatalához bejelentésre, került a bontás elkezdése.

Az épületek nettó alapterülete: 1. számú 217,90 m2, a 2. számú 196,40 m2 és 3. számú 196,40 m2. Az épületek alapozása beton pilléralap, függőleges telemarketer acél vázszerkezet, 5 cm vastag betonyp falpanelekkel. Vízszintes telemarketer acél rácsos tartó alsó övére rögzített betonyp panelekből épült. A tetőszerkezetük acél rácsos tartószerkezetű nyeregtető hullámpakla fedéssel. Az épületben acél nyílás athidalások találhatók, fém szerkezetű ajtókkal, fa- és fém szerkezetű ablakokkal. A helyiségek padló burkolata beton járdalap. Az épületben közmű ellátás nincs.

A hullámpala tetőfedő anyag azbeszt tartalmú veszélyes hulladék, amelyet kijelölt lerakó helyre kell elszállíttatni.

A bontási munkákat 2013. július 31.-ig kell elvégezni. A pályázathoz csatolni kell egyéni vállalkozó esetében a munkavégzés jogosultságát igazoló vállalkozói igazolvány fénymásolatát, gazdasági társaság esetében cégbejegyzési kivonat fénymásolatát valamint a tárgyalásra jogosult személy telefonos elérhetőségét A szerződés megkötésének a biztosítására és a bontási törmelék kiírás szerinti elszállításának garantálása érdekében a nyertes pályázónak a szerződés megkötése előtt 200.000,-Ft kauciót kell letétbe helyeznie, amelyet a bontás utáni munkaterület átvétele után visszautalásra kerül. Ha a nyertes pályázó a vállalkozói szerződést az épület bontására nem köti meg, vagy a bontást követően a munkaterületet nem megfelelő állapotba állítja helyre a kaució az ajánlat kérőt illeti annak visszakövetelésére a nyertes ajánlat kérő nem tarthat igényt.

Az építési és bontási hulladékok kezelésének részletes szabályairól szóló 45/2004.(VII.26) BM-KvVM együttes rendeletben foglaltaknak megfelelően a bontási anyag hasznosítható részét a bontást végző felhasználhatja, míg a bontási törmeléket a törmelék befogadására jogosult hulladéklerakó telepre kell szállítania. A befogadási szándékról a telepnek nyilatkozatot kell kiállítania, melyet a pályázathoz csatolni kell. A lerakási díj a bontást végző vállalkozót terheli. A bontás befejezését követően a vállalkozónak a készre jelentés mellékleteként csatolni kell a hulladékot kezelő átvételi igazolását. A bontás elvégzésénél figyelembe kell venni a bontásról készített engedélyezési tervdokumentációban foglaltakat, illetve be kell tartani a jogerős bontási engedélyben előírtakat. A bontás felelős műszaki vezetőjének biztosítása a vállalkozó feladata. Az ajánlathoz csatolni kell a pályázó felelős műszaki vezetőjének a bontási munkák irányítására vonatkozó szándéknyilatkozatát.

Az ingatlant a jelenlegi terepszintnek megfelelően rendezetten, törmelékmentesen kell a megbízó részére átadni. Az ingatlanon semmiféle építmény, illetve építési hulladék nem maradhat. A bontás során az épület felszín alatti (alap) részeit, az esetlegesen előforduló tározó aknákat is ki kell termelni és a kitermelés helyét a terepszint magasságáig vissza kell tölteni, és azt rétegesen tömöríteni kell.

A pályázatnak egyértelműen tartalmaznia kell a hirdetményben meghatározott feltételekre adott ajánlatot.

A pályázatokat 2013. június 14-én 10.00 óráig kell leadni a Polgármesteri Hivatal 2 emelet 19. sz. irodájában, melyhez a szükséges mellékletekkel kell csatolni. A nyertes pályázó kiértesítésére 2013. június 18-ig kerül sor. A szerzõdés megkötésének határideje: 2013. június 21.

További információ a Polgármesteri Hivatal 2. emelet 19. sz. irodájában, vagy az 68/413022/147 mellék telefonszámon kapható.

Leave a Comment

Lap olvasása Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support
Scroll to Top
Orosháza Önkormányzatának honlapja