Pályázat – TOP-1.4.1-16-BS1-2021-00046
Kisharang bölcsőde átalakítása és bővítése

TOP-1.4.1-16-BS1-2021-00046
Kisharang bölcsőde átalakítása és bővítése


Kedvezményezett neve: Orosháza Város Önkormányzata
Konzorciumi partner: Békés Vármegyei Önkormányzati Hivatal
Szerződött támogatás összege: 340 000 000 Ft
Támogatás mértéke: 100%
Megvalósítás kezdete: 2021.09.01.
Fizikai befejezési dátum: 2023.08.31.

A projekt megvalósult műszaki, szakmai tartalma:

Jelen projekt tárgya az 5900 Orosháza, Zöldfa u. 8. szám alatti, Orosháza Város Önkormányzata tulajdonában és fenntartásában lévő Kisharang bölcsőde épületének átalakítása és bővítése volt. A fejlesztésnek köszönhetően a bölcsőde épületének részleges földszinti átalakítása és a szintráemelést követően, az épület új tetőtérének beépítése valósult meg.

A meglévő épületen belül a csoportszobák minimális, a kiszolgáló helyiségek jelentősebb mértékű átalakításával, a meglévő csoportszobák úgy kerültek átalakításra, hogy az a mindenkori módszertani javaslatnak megfelelhessen. A korábban befejező konyha funkció főző konyhává bővült, amely a hozzá tartozó összes technológiai helyiséggel és a további gazdasági helyiségekkel, irodákkal, öltözőkkel együtt a tetőtérben került elhelyezésre.

Szintén a fejlesztésnek köszönhetően a bölcsőde alapfeladatán túl – szabad kapacitása terhére – immár többlet szolgáltatásként a gyermekek egyéb, napközbeni ellátását (időszakos gyermekfelügyelet, só szoba, játszószoba) is biztosítja.

Az épület átalakítása és korszerűsítése, valamint az eszközbeszerzés hozzájárult ahhoz, hogy az intézménybe járó bölcsődések optimális környezetben töltsék napjaikat, ergonómiai szempontoknak megfelelő bútorok biztosítsák a mindennapi kényelmüket. A gondozó-nevelő munkát végző kisgyermeknevelők és bölcsődei dajkák részére rendelkezésre állhatnak azok az eszközök, melyek a kisgyermekek egészséges testi fejlődéséhez hozzájárulnak, kiegyensúlyozott személyiséggé válnak.

A beruházás 76 meglévő, 0-3 éves gyermekek elhelyezését biztosító férőhely fejlesztéshez járult hozzá. (A projektben férőhelybővítés nem történt.)

A projekt célja:

A projekt elsődleges célja, fejleszteni a 3 éven aluli kisgyermekek számára a napközbeni elhelyezést biztosító bölcsődei ellátást, ezáltal a kisgyermekek számára esztétikus és egészséges környezet megteremtése, így a kisgyermekes szülők munkaerőpiacra történő visszatérésének segítése.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg

Lap olvasása Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support
Scroll to Top
Orosháza Önkormányzatának honlapja