Amennyiben Orosháza Város Önkormányzatánál 2020. évben már nyújtott be közterület – használati hozzájárulás iránti kérelmet:

Az érintett vendéglátói egységek, üzletek tájékoztatást kaptak a 27/2020. (III.25) Polgármesteri határozatban foglaltakról. A határozat szerint azon érvényes közterület-használati hozzájárulással rendelkezők részére, akik a veszélyhelyzettel összefüggő korlátozások miatt a közterületet nem tudják használni, a megfizetett díjnak a veszélyhelyzet megszűnését követő hónap utolsó napjáig terjedő része időarányosan visszafizetésre kerül. Ez az időtartam, 2020. március 25. napjától vette kezdetét. A díjvisszatérítés feltétele, hogy a megadott elérhetőségek egyikén előzetesen írásban bejelentésre került, hogy mely időszakban nem vette igénybe a közterületet. A bejelentésben foglaltak igazolása a bejelentőt terheli. Abban az esetben, amennyiben Ön a tájékoztatót megkapta, de ilyen bejelentés nem érkezett, a díj időarányos visszatérítésére 2020. március 25. és 2020. május 4. napja között nem jogosult. május 4. napjától 2020. szeptember 1. napjáig a 168/2020. (IV. 30.) Korm. rendelet alapján nincs közterület-használati díjfizetési kötelezettség, így az erre az időszakra megfizetett díj összege a veszélyhelyzet megszűnését követő 30 napon belül visszafizetésre kerül.

Amennyiben Orosháza Város Önkormányzatánál 2020. évben még nem nyújtott be Közterület – használati hozzájárulás iránti kérelmet:

A védelmi intézkedésekről szóló 168/2020. (IV.30.) Korm. rendelet 5. § 3. bekezdés értelmében a vendéglátó üzlet üzemeltetőjének 2020. május 04. napjától – 2020. szeptember 01. napjáig nem kell a közterület-használati díjat megfizetnie a vendéglátó üzlet közterületen működő terasza után. Tájékoztatom továbbá arról, hogy az Orosháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének a közterület-használat rendjéről szóló, 12/2015. (V. 27.) számú önkormányzati rendelete meghatározza, hogy a közterületet a rendeltetéstől eltérően használni – a  jogszabályban meghatározott eseteket kivéve – kizárólag a tulajdonos hozzájárulásával lehet. (Még a fenti, kormányrendeletben leírt közterület-használati díjmentesség mellett is.) Amennyiben tehát az Ön kereskedelmi egységénél, üzleténél, terasz vagy vendéglátó előkert működtetése céljából közterületet kíván igénybe venni, vagy a közeljövőben ezt tervezi, abban az esetben szíveskedjen hivatalunkat felkeresni a településképi eljárás lefolytatása-, valamint közterület-használati hozzájárulás megkötés részleteinek tisztázása érdekében, az alábbi elérhetőségek valamelyikén:

 

Városfejlesztési és Városüzemeltetési Iroda ügyintézője: Vidovenyecz Szandra
Orosházi Polgármesteri Hivatal, „A” épület, II. emelet 11. iroda (telefon: 06-68/514-284)

Igazgatási Iroda, Közterület-felügyelet,
Orosházi Polgármesteri Hivatal, „B” épület, I. emelet, Közterület-felügyelet iroda (telefon: 06-68/514-248).

 

A hiánytalanul benyújtott kérelem alapján a helyi rendeletben foglalt feltételek teljesítése esetén a közterület-használat engedélyezésre kerül, melyben rendelkezés történik a 2020. május 4. és 2020. szeptember 1. napja közötti időszak díjmentességéről.

Lap olvasása Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support
Scroll to Top
Orosháza Önkormányzatának honlapja