Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a MÁV Zrt. Pályavasúti Területi Igazgatóság Szeged az általa kezelt közforgalmú vasútvonalakon és a kapcsolódó ipar, valamint vontató vágányokon, illetve rakodó területeken és telephelyeken vegyszeres gyomirtást végeztet a csatolt ütemezés szerint a 43/2010. (IV.23) FVM rendelet alapján, amely Csongrád bel és külterületét is érinti.

A „43/2010. (IV. 23.) FVM rendelet a növényvédelmi tevékenységről” szóló jogszabály 6.§-a a 84/2015. (XII.17.) FM rendelet értelmében 2016.01.01. hatállyal az alábbival egészült ki:

„(5) Növényvédő szer lakott terület közvetlen szomszédságában, nem kézi erővel hajtott géppel történő kijuttatásáról az érintett területtel határos ingatlanon tartózkodókat a kezelés megkezdése előtt tájékoztatni kell.”

A fentiek értelmében a vasúti pálya vegyszeres gyomirtásának időpontjáról az érintett önkormányzatokat kiértesíteni szükséges, a helyben szokásos módon, de legkésőbb 15 nappal a tevékenység megkezdése előtt.

[gview file=”http://www.oroshaza.hu/wp-content/uploads/2019/04/scan_11.pdf”]

Lap olvasása Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support
Scroll to Top
Orosháza Önkormányzatának honlapja