Pályázat – TOP-2.1.3-15-BS1-2016-00005
Csapadék- és belvízvédelmi fejlesztések Orosházán

szechenyilogo_erfa

Kedvezményezett neve: Orosháza Város Önkormányzata

Projekt címe: Csapadék- és belvízvédelmi fejlesztések Orosházán

Szerződött támogatás összege: 539.559.674,- Ft

Támogatás mértéke: 100%


A projekt tartalmának bemutatása:

A projekt céljai között szerepelt a település belterületi csapadékvíz elvezetési rendszerének fejlesztése, környezetbiztonságának növelése, a belterületre hullott csapadékvizek rendezett és kártétel nélküli elvezetése a településrész természetes és épített környezetének védelme érdekében. A megvalósuló vízi létesítmények alapvető feladata a város központjának csapadékvíz elvezetését szolgáló csatornák vízgyűjtő területén jelentkező belvíz és csapadékvíz elvezetéséhez a megfelelő kapacitások és lefolyás biztosítása. A projekt által érintett megvalósítási helyszínek: Dózsa Gy. utca, Könd utca, Eszperantó utca, Eötvös utca, Lázár V. utca, Huba utca, Móricz Zs. utca, Kutasi utca, Sámsoni utca, Major utca.

A fejlesztés során az alábbi beavatkozások valósultak meg:

  • A Szabadság tér csapadékvíz terheltségének a csökkentése érdekében a vasút felől érkező csapadékvíz a Könd, Eszperantó, Eötvös utcákban kialakítandó 1.832,9 fm hosszú új zárt csatornába került átkormányzásra. A fejlesztés során jellemzően új nyomvonalon új zárt mederszelvények kerültek kiépítésre.
  • A Dózsa György utcában levő 1.327,8 fm hosszú zárt elvezető csatorna az új levezetési viszonyokhoz igazodóan teljes körűen átépítésre került. A fejlesztés során a meglévő nyomvonalon új zárt mederszelvények kerültek kiépítésre.
  • Sor került a piac területén levő és a piac csapadékvíz elvezetését biztosító, a Könd, Huba, Móricz Zs., Major, Kutasi, Sámsoni utcákban 2.655,9 fm hosszban meglévő zárt csatornának a részleges felújítására. A fejlesztés során a meglévő zárt csatorna egyes szakaszainak az átépítése, egyes szakaszainak a tisztítása, egyes szakaszainak a kisebb javítása történt meg.
  • A belterületi csapadékvizek egyik jelentős befogadójának, a Keleti övcsatornának 1.347,9 fm hosszú belterületi szakasza felújításra került. A fejlesztés során a meglévő nyílt csatorna mederkotrása, a Dózsa György úti áteresz és burkolat átépítése, valamint az Eötvös József utcai burkolat átépítése történt meg.

A kivitelezési munkálatokat az A-Mezőgép Kft. végezte. A projekt az Európai Regionális Fejlesztési Alap segítségével a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg.

A projekt fizikai zárásának dátuma: 2021.07.31.

Projekt azonosító száma: TOP-2.1.3-15-BS1-2016-00005

Lap olvasása Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support
Scroll to Top
Orosháza Önkormányzatának honlapja