Korcsolyapálya, karácsonyi vásár, óriás adventi koszorú, gyertyagyújtások, Mikulásfutás, játszóház, városi karácsonyfa. Csak néhány programelem abból a kavalkádból, ami az előttünk álló ünnepek alatt lesz Orosházán.

– Széles összefogásnak köszönhetően idén a főtéren lesznek a városi adventi események. Újra lesz karácsonyi vásár és már építik a korcsolyapályát is – mondta csütörtöki sajtótájékoztatóján Zalai Mihály alpolgármester.

– Több civil szervezet, cég és a város közösen dolgozik azon, hogy az eddigieknél is látványosabb és tartalmasabb legyen az adventi várakozás és a két ünnep közötti időszak. Mindezt egy helyen, a megújult főtéren találják majd meg a helyiek és az idelátogatók – fogalmazott az alpolgármester.

Az Orosházi Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzat immár 11. alkalommal rendezi meg a Jótékonysági Mikulásfutást december 6-án. Egy mikuláscsomaggal lehet nevezni, az összegyűlt csomagokat futva viszik el a beteg és rászoruló gyerekeknek.

A Jövő Építők TDM és a Városmarketing Iroda szervezésében a karácsonyt megelőző hetekben egy kis karácsonyi falu áll majd a rendezvénytéren: a faházakban kézműves termékeket kínálnak majd, a karácsonyi hangulatot a forralt bor és a kürtőskalács illata idézi.

– A másik újdonság vélhetően nagyon népszerű lesz. Minden korosztálynak igényes és ingyenes szórakozást nyújt majd az a 210m2-es korcsolyapálya, amely a főtér rendezvényterén várja a látogatókat december 1-je és január 5-e között. Nem jégpálya, hanem speciális műanyagborítású pálya épül, amire rendes jégkorcsolyával lehet rámenni. Akinek nincs, az a helyszínen ingyen tud majd korcsolyát bérelni, de meg is lehet majd éleztetni a korikat – ismertette Zalai Mihály.

Készül a korcsolyapálya alapja a rendezvénytéren (Fotó: Melega Krisztián)
Készül a korcsolyapálya alapja a rendezvénytéren (Fotó: Melega Krisztián)

A város karácsonyfája, a világító mesekönyv és az életnagyságú Betlehem is átköltözik az Árpád-kertből a főtérre. Az Oros-haza Baráti Kör a városháza előtt építi meg az óriási adventi koszorút. A baráti kör és Petőfi Művelődési Központ közös szervezésében itt lesznek az adventi gyertyagyújtások és ünnepi műsorok is, ahol újra lesz zsíroskenyér, forró tea és a Rotary Club Orosháza jóvoltából forralt bor.

Elhangzott, hogy megújul a belváros díszkivilágítása is. Az Orosházi Városüzemeltetési és Szolgáltató Zrt. idén bővítette a már meglévő karácsonyi tér- és utcavilágítások tárházát. A korábbról már jól ismert világítótestek mellett 2540 méter fényfüzér kerül a főtérre, 600 m2 fényfüggönyt szerelnek a rotondókra, illetve teljesen új díszkivilágítást kapnak a kandeláberek a Táncsics és Rákóczi utcákon.

December 1-től az orosházi főtér éke, az üvegkörtefa esténként fény- és hangjátékkal, karácsonyi dallamokkal szórakoztatja a közösségi térre kilátogató vendégeket 17 és 22 óra között óránként.

Az üvegbolt helyén kialakított galériában december 1. és 23. között mindennap 14 és 20 óra között kézműves foglalkozásokkal tölthetik el szabadidejüket az érdeklődők a Maros-Körös Köze Oktatási és Kulturális Közhasznú Egyesület jóvoltából.

Forrás: OrosCafé

Leave a Comment

Lap olvasása Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support
Scroll to Top
Orosháza Önkormányzatának honlapja