Pályázat – TOP-2.1.2-16-BS1-2017-00008
“Zöld város kialakítása Orosháza Belváros városrészen”

szechenyilogo_erfa

Kedvezményezett neve: Orosháza Város Önkormányzata

Projekt címe: Zöld város kialakítása Orosháza Belváros városrészen

Szerződött támogatás összege: 244.538.043,- Ft

Egyéb nem uniós forrással kiegészített összköltség: 364.627.810,- Ft

Támogatás mértéke: 100%

 

A projekt tartalmának bemutatása:

A projekt célja Orosháza meglévő lehetőségeinek kihasználása, a meglévő helyi értékekre és civil aktivitásra való építés, amely által a város erőforrásaival hatékonyan gazdálkodik, a helyi energiákra építve hoz létre élhető és fenntartható környezetet.
Az elmúlt időszakban megvalósult városközponti fejlesztés megteremtette a város emblematikus főterét, melynek kisugárzó hatása érzékelhetően növelte az egész városrész imázsát. Ennek továbbfejlesztése érdekében valósult meg a jelen projekt.

 Megvalósított fejlesztések:

  • A katolikus templom melletti park újraburkolása öko térkővel, növényesítése, öntözőrendszer telepítése, a templomkert összenyitása a Széchenyi tér parkjával és egy zenepavilon kialakítása.
  • A katolikus templom díszkivilágítása, az evangélikus templom mellett LED-es térvilágítás kialakítása, a Táncsics Gimnázium homlokzatának díszkivilágítása LED fényvető reflektorokkal
  • Az evangélikus templom környezetének felújítása, rendbetétele.
  • A Mikszáth Kálmán utcán a Táncsics Gimnázium előtti terület rekreációs térré alakítása, a szoborcsoport megközelíthetőségének kialakítása, 2 db “zenearéna” felállítása. A Táncsics Gimnázium mellett a Dózsa György utcán a járda díszburkolatának folytatása a Zombai utcáig.
  • A katolikus templom előtti parkban és Gyopárosfürdőn a fürdő bejáratához közel 2 db kerékpárkölcsönző automata pont kialakítása 16-16 db kerékpárral.
  • Az Evangélikus Templom mellett található meglévő parkolók mellett plusz egy parkolóhelyet kialakítása öko térkővel. A Dózsa György utcán a Táncsics Gimnázium oldalában 16 db új, merőleges állású parkolóhely kialakítása, a meglévő parkoló felújítása.

 

Soft tevékenységek:

A település identitását fejlesztő workshopok, partnertalálkozók. Rekreációs sporttevékenységek (pl.: kerékpározás) népszerűsítése, promótálása a helyi rendezvények ideje alatt. Az önkormányzat által vezérelt, környezettudatosságot erősítő szemléletformáló, felvilágosító program szervezése.

A projekt befejezési dátuma: 2023.05.31.

Projekt azonosító száma: TOP-2.1.2-16-BS1-2017-00008

 

Lap olvasása Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support
Scroll to Top
Orosháza Önkormányzatának honlapja