Egyéb intézményekintézmények

Szociális Központ – Kisharang Bölcsőde

A Bölcsőde Orosháza közigazgatási területén működik, az Egységes Szociális Központ részintézményeként, gyermekek napközbeni ellátása keretében három éven aluli gyermekeket fogad.

Jelenleg 76 férőhelyen, hét csoportban folyik a gondozás, nevelés, szakképzett kisgyermeknevelők tevékenységével.

Bölcsőde (fotó: Oroscafé)
Bölcsőde (fotó: Oroscafé)

Csoportlétszámunk maximum:12 fő, melyhez minden esetben 2 fő kisgyermeknevelő tartozik. A bölcsőde célja, hogy a családokkal együttműködve a gyermek sokoldalú, harmonikus fejlődését biztosítsa egy szeretetteljes, derűs, biztonságos légkörben, figyelembe véve az életkori és egyéni sajátosságaikat. Minden évben az óvodai beíratások időpontjában nyílt nappal egybekötött beiratkozást tart az intézmény. A kisgyermekek felvétele azonban folyamatos egész évben. Jelentkezési lapot a bölcsődevezetőnél lehet igényelni.

A Bölcsőde által nyújtott szolgáltatás 100 Ft/nap gondozási díj, valamint az igénybe vett étkezésért (reggeli, tízórai, ebéd, uzsonna) a jogosultsági feltételeket figyelembe véve kell térítési díjat fizetni.

Az intézmény szabad férőhelyein játszóházat működtet, melynek az elsődleges célja hogy a bölcsődébe készülő kisgyermekek megismerkedhessenek a kisgyermeknevelőkkel és leendő játszópajtásaikkal, ez által megkönnyítve a későbbi beilleszkedést a bölcsődei életbe. A játszóház minden esetben szülői közreműködéssel történik. A játszóházat igénybe vevő gyermekek számára időszakos gyermekfelügyelet is kérhető a délelőtti órákban.

A rendszeres napirend, a szeretetteljes gondoskodás, a tiszta környezet, az életkoruknak megfelelő vitamindús, frissen készített ételek, mind hozzájárulnak ahhoz, hogy jól érezzék magukat az intézmény gondjaira bízott gyermekek.

Egységes Szociális Központ igazgató: Bogárné Kiss Ildikó
Bölcsődevezető: Dénes-Földesi Mónika

Nyitva tartás: hétfő–péntek: 6.00-17.00
Cím: 5900 Orosháza, Zöldfa u.8.
Telefon: 70/708-9545
E-mail: bolcsode@eszk.oroshaza.hu

Képgaléria